Avond van de Architectuur 13 sept. – Uitreiking de Gilbert Architectuurprijs – de Gilbertgaard

Tijdens de Avond van de Architectuur wordt dit jaar de eerste Gilbert Architectuurprijs uitgereikt.

Voor het gebied rondom de Roode Haan en Slaperdijk is er een prijsvraag ontwikkeld vanuit De Stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal: de ‘Gilbertgaard’. Hiervoor zijn een aantal landschapsarchitecten gevraagd om een plan te bedenken voor een ontmoetingsplaats met een rijke biodiversiteit in het gebied. Het zoeken is naar een nieuwe ‘plek van plezier’ voor Veenendaal, waar de mens de natuur ontmoet en de betekenis daarvan voor zijn gezondheid en welbevinden leert te (her)ontdekken.

De Avond van de Architectuur op vrijdagavond 13 september vormt ook dit jaar weer als aftrap van de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag. Dit jaar is het thema ‘Plekken van Plezier’.

Op de avond zullen de landschapsarchitecten hun plannen kort toelichten en maakt de jury de winnaar bekent van de prijsvraag de ‘Gilbertgaard’. De inzendingen worden tevens tentoongesteld in de Cultuurfabriek van 2 tot 21 september.

De avond zal 13 september a.s. plaats vinden in het Spectrum (Kees Stipplein 72) en beginnen om 20:00 uur (met inloop vanaf 19:30 uur). Graag willen we u hiervoor van harte uitnodigen.

Omdat er helaas maar een beperkt aantal plaatsen in de zaal beschikbaar zijn, willen we u verzoeken om u middels eventbrite aan te melden, zie onderstaande link.

Wij hopen er een feestelijke avond vol inspiratie van te maken in het Spectrum, en hopen u daarbij te mogen begroeten.

Voor het volledige programma van de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag kunt u terecht elders op onze website www.architectuurcentrumveenendaal.nl/programma

Voor kaarten gaat u naar – https://avond-van-de-architectuur-2019.eventbrite.nl

de Gilbert architectuurprijs - de Gilbertgaard

Prijsvraag-gebied

Reacties zijn gesloten.

Twitter