Dag van de Architectuur 2015

12 september aanstaande wordt de Dag van de Architectuur 2015 georganiseerd in samenwerking met de Open Monumentendag en de Open kerkendag.

dagopening: 10:00 in de Petrakerk

aankondiging DvdA-15

De gebouwde omgeving vormt een vanzelfsprekend decor waartegen ons dagelijks leven zich afspeelt. Architectuur zorgt hierbij voor de verfijning, diversiteit en identiteit in het straatbeeld. Een icoon binnen Veenendaal is daarbij natuurlijk de Kerkewijk met zijn rijke historie en diversiteit aan functies. Voor de Dag van de Architectuur is er vanuit het thema Kunst & Ambacht een selectie gemaakt uit de, in onze ogen, beeldbepalende gebouwen aan de Kerkewijk, elk met zijn eigen karakter en verhaal. De Iconen van de Kerkewijk.

De Iconen van de Kerkewijk geven u een inkijk in de geschiedenis, diversiteit en kwaliteit van de architectuur die u aantreft aan de Kerkewijk. Op de Dag van de Architectuur zijn verschillende van deze panden opengesteld voor publiek.

openhuizen DvdA-2015

De dagopening zal plaats vinden in de Petrakerk (10:00), waar Peter Doolaard ons meer zal vertellen over de architectuur en de bijzondere aspecten die deze kerk maken tot kandidaat jong monument.

Na de opening kunt u naast de wandeling langs de Iconen van de Kerkewijk en de bezichtiging van de diverse open huizen, ook kiezen voor een van de andere activiteiten. De voor deze dag samengestelde fietsroute dwars door Veenendaal, voert langs diverse bezienswaardigheden in u eigen gemeente en de verschillende activiteiten van de Open Monumentendag en Open Kerkendag. Zo zal in de Petrakerk zal de gehele dag een glazenier van gebrandschilderde ramen aanwezig zijn.

Ook vertrekt vanaf de Petrakerk om 11:00 & 13:30 een architectuurwandeling onder de leiding van Jaap Pilon. Hij zal u meenemen en wijzen op de verschillende opmerkelijke zaken die de Kerkewijk herbergt.

Durf te kijken en geniet van de rijkheid van uw eigen gebouwde omgeving.

.

.

Onze co-organisatoren van deze dag vindt u via:

www.openmonumentendagveenendaal.nl

www.openkerkdag.nl

.

Dagsponsoren:

Ma Management Architectuur – Tastvol – Architectenconsortium – Koninklijke Ginkel Groep – Huibers&Jarring architecten – IW4 – Brouwers&vanBurken  Assurantiën – Schuurkamp bouw – Mies architectuur – Notariskantoor Vinke – Bart Henken auto’s – John Sutherland schildersbedrijf – Jolanda Gerritsen massagetherapeut – Primera van Walsem – van Eldik coatings – Erik van Kooten Ontwerpen – Toyota Gebr. van Gent – Delektro – Horlogerie van Manen – Harry Hardeman – Okker reclame – DA drogist – van Ginkel en van Bemmelen

Sponsoren & Bedrijfsvrienden Stichting Architectuurcentrum Veenendaal:

De Kleuver Bedrijfscommunicatie – B.V. Stichts Beheer van 1952 – Koninklijke Ginkel Groep – VHM | accountants & belastingadviseurs – Ingenious Vastgoed – Notariskantoor Vinke  – Huibers & Jarring architecten BNA –  Patrimonium woonstichting – Jan Bloemendal architecten – Mies Architectuur – Bureau Hager Huigens – Stukadoorsbedrijf M. Mutsaers


Reacties zijn gesloten.

Twitter