1. Thema

De gezamenlijk de Dag van de Architectuur en de Open Monumentendag is ook dit jaar op georganiseerd, door het Architectuurcentrum Veenendaal en de Historische vereniging Oud Veenendaal.

aankondiging DvdA17

Het thema in september is Boeren, Burgers en Buitenlui. Ook al veranderen functies en behoeftes door de tijd, de wortels van boeren, burgers en buitenlui op een plek zijn het startpunt geweest voor de ontwikkeling van dorp naar stad. De stad of het dorp verkrijgt haar identiteit door de historie en unieke kenmerken van haar straten, pleinen en parken. De gebouwde omgeving vormt op deze wijze een vanzelfsprekend decor waar tegen het dagelijkse leven zich afspeelt. Een spanningsveld tussen heden en verleden, waarbij we de komende open monumentendag & dag van de architectuur de zoektocht aangaan om op een hedendaagse manier erfgoed, zowel materieel als immaterieel in Veenendaal betekenis te geven.

Op deze manier proberen we bij te dragen aan een bewustwording van de kwaliteit en eigenheid van Veenendaal en aan de discussie voor een toekomst voor Veenendaal waarin vraagstukken en ontwikkelingen vanuit de eigen context en identiteit op een eigentijdse manier en met durf worden opgepakt.

Dagsponsoren:

Tastvol – Koninklijke Ginkel Groep – Huibers&Jarring architecten – IW4 – Brouwer zekerheid – Schuurkamp bouw – Bureau Hager Huigens – Notariskantoor Novia – van Leeuwen architecten – Ingenious Vastgoed – van Eldik coatings – Residence Rhenen – Toyota Gebr. van Gent – Tamminga – Horlogerie van Manen – Hardeman Zand –en grindhandel – Okker reclame – Complementair – van Ginkel en van Bemmelen – Heuvelman staalhandel – van Dijk schildersbedrijf – de Eekhoeve – G. van Beek Kolen en Olie – Optiversum Prummel Optiek – Axent Reclame – Bouwbedrijf Van Grootheest B.V. – Harzevoort, keurslager – VVE commitment – HEEM – Pannenkoekenhuis De Bijenmarkt – Thuisin van Dijk – van Vessem communicatie – HetWerktNu – VHM | abc – TechTron – van Dijk groenvoorzieningen – Vastgoed Concept – Grebbelounge

Sponsoren & Bedrijfsvrienden Stichting Architectuurcentrum Veenendaal:

De Kleuver Bedrijfscommunicatie – B.V. Stichts Beheer van 1952 – Koninklijke Ginkel Groep – VHM | accountants & belastingadviseurs – Ingenious Vastgoed – Notariskantoor Novia  – Huibers & Jarring architecten BNA – Jan Bloemendal architecten – Mies Architectuur – Bureau Hager Huigens

Reacties zijn gesloten.

Twitter