Dag van de Architectuur 2018

voorblad_Page_01

 

Ook dit jaar wordt er ook in Veenendaal een Dag van de Architectuur georganiseerd. Deze zal plaats vinden op 7 & 8 september gezamenlijk met de Open Monumentendag. Het thema dit jaar is Veenendaal in Europa, industrie en bedrijvigheid als basis voor groei.

In Veenendaal nam de handel en industrie een vlucht in de 20e eeuw en vele handen maakten het werk in zekere zin lichter. Zo hebben de industrie en bedrijvigheid met hun internationale werkveld en werknemers, door de jaren heen Veenendaal vormgegeven en voorzien van de hierbij horende culturele diversiteit.

Maar hoe is er door de jaren omgegaan met het erfgoed en culturele sporen uit de tijd van explosieve groei en hoe krijgt deze  geschiedenis vorm in de nieuwe tijd met zijn nieuwe gebruiken, energietransitie en duurzaamheidsvraagstukken.

In de zoektocht naar een historisch geënte ruimtelijke identiteit voor Veenendaal in 2025 en later, die aansluit bij de actuele vraagstukken, zal er voorzichtig moeten worden omgegaan met de herinneringen die er nog zijn na de explosieve groei die Veenendaal heeft gekarakteriseerd. Aan deze nalatenschap dankt Veenendaal zijn huidige bezit aan cultureel erfgoed  wat we op deze dagen opnieuw in de spreekwoordelijke ‘schijnwerpers’ zullen gaan zetten.

Klik hier voor het volledige programma.

 

 

 

Dagsponsoren:

Tastvol – Koninklijke Ginkel Groep – Huibers&Jarring architecten – Brouwer zekerheid – Schuurkamp bouw – Bureau Hager Huigens – Ingenious Vastgoed – van Eldik coatings – Residence Rhenen – Toyota Gebr. van Gent – Tamminga – Horlogerie van Manen – Hardeman Zand en grindhandel – Okker reclame – Complementair – van Ginkel en van Bemmelen – Heuvelman staalhandel – G. van Beek Kolen en Olie – Bouwbedrijf Van Grootheest B.V. – VVE commitment – HEEM – Pannenkoekenhuis De Bijenmarkt – Thuisin van Dijk – van Vessem communicatie – HetWerktNu – VHM | abc – van Dijk groenvoorzieningen – primera van Walsem – DA Bruïneplein – Ham advocaten – cupcakerij – restaurant de Vendel
Sponsoren & Bedrijfsvrienden Stichting Architectuurcentrum Veenendaal:

De Kleuver Bedrijfscommunicatie – B.V. Stichts Beheer van 1952 – Koninklijke Ginkel Groep – VHM | accountants & belastingadviseurs – Ingenious Vastgoed – Notariskantoor Novia  – Huibers & Jarring architecten BNA – Jan Bloemendal architecten – Mies Architectuur – Bureau Hager Huigens

Reacties zijn gesloten.

Twitter