Dag van de Architectuur 2020

De vroegere monumenten laten ons zien hoe ambachten, kennis en cultuur in de samenleving een plek kregen en door hun specifieke bouwvorm en uitstraling vaak ook onze bewondering genieten.

Maar óók juist vandaag wordt er nagedacht over de nieuwe bouwopgaven waarin begrippen als duurzaamheid, energietransitie, veiligheid, groen, mobiliteit en circulariteit min of meer bepalend gaan worden voor de verschijningsvorm. Daarin wordt ook steeds meer duidelijk dat de groene omgeving veel waarde en betekenis heeft voor ons klimaat én ons welzijn. In de omgevingsvisie zoals de gemeente Veenendaal deze onlangs gepresenteerd heeft komen juist bovengenoemde begrippen naar voren, en zal de toekomstige inrichting van onze plaats daarop met name gericht zijn.

In deze editie van de Open Monumentendag/ Dag van de Architectuur – waarin we gelet op de overheidsmaatregelen met betrekking tot het Corona virus deze editie helaas de monumenten/ gebouwen niet open kunnen stellen voor publieksactiviteiten – laten we het licht schijnen op wat was/is én wat komt. Naast de renovatie of herbouw én het hergebruik van oude gebouwen – de PHV fabriek aan de Vijgendam en het oude schuilkerkje ‘Eben Haëzer’ aan de Zandstraat – zal op deze dag de schijnwerper gericht zijn op de ver/nieuwbouw van het CLV (Christelijk Lyceum Veenendaal) aan de Kerkewijk. Onderwijs voor de toekomst, waarbij de heroriëntatie op de samenleving een belangrijke rol speelt en nieuwe vormen van kennisoverdracht centraal staan. Een gebouw wat speciaal op deze dag even haar deuren openzet om ons een blik te gunnen op deze leeromgeving voor de toekomst.Met dank aan de dagsponsoren van 2019:

Tastvol – Koninklijke Ginkel Groep – Huibers&Jarring architecten – Schuurkamp bouw – Bureau Hager Huigens – Ingenious Vastgoed – Residence Rhenen – Toyota Gebr. van Gent – Tamminga – Hardeman Zand en grindhandel – Okker reclame – Complementair – van Ginkel en van Bemmelen – Heuvelman staalhandel – G. van Beek Kolen en Olie – Bouwbedrijf Van Grootheest B.V. – HEEM – Pannenkoekenhuis De Bijenmarkt – Thuisin van Dijk – van Vessem communicatie – MIES architectuur – HetWerktNu – VHM | abc – van Dijk groenvoorzieningen – primera van Walsem – Grebbelounge – ASB sanering – Ham advocaten – gemeente Veenendaal – b.v. Stichts Beheer – restaurant de Vendel – de Cultuurfabriek.Reacties zijn gesloten.

Twitter