Openhuis Nieuwbouw CLV

Er is voor de nieuwbouw van het CLV gekeken naar andere locaties in Veenendaal, volledige nieuwbouw op de locatie aan de Kerkewijk, maar uiteindelijk werd er gekozen voor hergebruik van bestaande gebouwen in een nieuwbouw. Zo vertelde Willem de Vos van het CLV aan de bezoekers tijdens de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag.

Tijdens de introductie nam het CLV de bezoeker mee in de initiatief fase van het project, wat komt er nu allemaal kijken voordat je precies weet wat je wilt als school en vooral hoe creëer je de beste leeromgeving voor de scholieren.

Vervolgens vertelde Loes Thijssen van NOAHH architecten, hoe zij samen met het CLV vanuit de wensen tot het uiteindelijke ontwerp zijn gekomen. Het school gebouw als een dorp rondom een dorpsplein, waar iedereen elkaar ontmoet en activiteiten worden ontplooid.

Na de introducerende verhalen van het CLV en NOAHH konden de bezoekers onder begeleiding, met eigen ogen zien hoe de plannen op de bouwplaats inmiddels ruimtelijk vorm hebben gekregen.

Een uniek inkijkje in het proces van initiatief tot op de bouwplaats. Wij danken het CLV en NOAHH voor hun boeiende verhalen.

Reacties zijn gesloten.

Twitter