2. Architectuur & Vergroening van de gebouwde omgeving

Maandag 9 september 2013 vond de tweede editie van Het Architectuurgesprek plaats. Het Architectuurgesprek is een nieuw initiatief van de Stichting Architectuurcentrum Veenendaal. Deze tweede editie met als thema ‘architectuur & vergroening van de gebouwde omgeving’ werd georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Ginkel Groep en Bureau Hager Huigens.

ARCHITECTUUR & VERGROENING

Het tweede Architectuurgesprek vond plaats in het hart van Brouwerspoort te Veenendaal. Het gezelschap van 25 genodigden werd verwelkomd bij Pasta Bene.  Hiervandaan vertrok vervolgens een excursie onder leiding van Walter van de Werken (Koninklijke Ginkel Groep) langs een drietal daktuinen in Brouwerspoort, zowel in het complex Jacquard (2011) als het nieuwe Tricotage (2013).

Na de excursie gaf tuin- en landschapsarchitect Sietse Hager (Bureau Hager Huigens) een toelichting op de totstandkoming van een daktuin. Hierna presenteerde Wim van Ginkel (Koninklijke Ginkel Groep) de ‘waarden van groen’ en gaf vele voorbeelden van inmiddels gerealiseerde projecten in Nederland en ver daar buiten. Hij eindigde zijn presentatie met diverse nieuwe initiatieven welke laten zien dat de ontwikkelingen in de vergroening van gebouwen en de gebouwde omgeving niet stilstaan. Wim van Ginkel gaf de aanwezigen tot slot de stelling mee: Vergroening van gebouwen: Hype of must?

In een viertal kleinere groepen werd deze stelling vervolgens besproken en bediscussieerd. De conclusie bleek eensgezind: vergroening van gebouwen is al lang geen hype meer, maar zal in de toekomst een belangrijk onderdeel vormen van de gebouwde omgeving en zich steeds verder ontwikkelen. [een Must dus!]

Hieronder een foto-impressie:

 

 

Reacties zijn gesloten.

Twitter