Utrechtse architecten

In de vierdelige documentaire serie ‘Utrechtse architecten’ wordt er een inkijk gegeven in de visies op architectuur en stedenbouw van een viertal hedendaagse architecten uit de provincie.

Ze gaan daarbij in op hoe zij omgaan met de stedelijke context in relatie met gebouwen die zijn in hun dagelijkse praktijk hebben gerealiseerd. Vanuit de historie van hun stad of regio grijpen de architecten terug op architecten uit het verleden die veel hebben betekent voor de lokale gebouwde omgeving.

Stichting Parmando wil samen met RTV Utrecht en diverse architectuurcentra uit de regio Utrecht meer maatschappelijke betrokkenheid bij de dagelijkse leefomgeving creëren.

De serie is gemaakt door filmmakers Jan Ketelaars en Johan van Kempen en zal worden uitgezonden door RTV Utrecht en Parmando TV, een opkomend internet tv kanaal dat uitsluitend op cultuur is gericht.

Utrechtse architecten – Parmando 24Culture

Op Hemelvaartsdag, donderdag 13mei, zal RTV Utrecht alle vier de documentaires vertonen. Vanaf 8uur in de ochtend zullen de vier afleveringen van elk 40minuten de hele dag in een cyclus van een aflevering per uur te zien zijn.

Reacties zijn gesloten.

Twitter